EST ENG RUS

 


     


Robootikuid saatis edu

11. ja 12. märtsil 2017 toimus Eesti Rahva Muuseumis FIRST LEGO League „Loomadest Liitlased” hooaja suurejooneline finaalvõistlus. Pealtvaatajatele kõige vaatemängulisema osa, robotimängu, võitis Tallinna Kristiine gümnaasiumi võistkond Öökullid, kelle robot kogus 2 minuti ja 30 sekundiga 326 punkti (maksimum 439). Teisi meeskondi edastati pea kolmandiku punktiarvuga

Öökullide juhendaja Lauri Vilibert: „Kui ühes robotimängus (2 minutit ja 30 sekundit) suudab minu juhendatud meeskonna robot ära lahendada 80% kõikidest võimalikest ülesannetest, siis võin mina käed üles tõsta ja öelda, et mul pole noortele enam midagi õpetada. Sel juhul õpin mina neilt. Selle aasta Öökullide meeskonna robot suudab kolme robotimängu jooksul need 80% ära lahendada. Seega õppimist ja arenemist veel on. Ikka tuleb ka uuel hooajal tagasi tulla võistlema."

Sel hooajal võttis FIRST LEGO League erinevatest võistlustest osa rekordarv osalejaid. Finaalis osales ligikaudu 300 robotiehitajat 42 meeskonnast, sh Eestist, Lätist, Moldovast ja Itaaliast. Peale meistritiitlite jagati välja veel 13 erineva alamkategooria karikat.


Lõiminguprojekt emakeelepäevaks


„Keel on iga rahvuse hing“ on öelnud Lev Tolstoi. Selle aasta emakeelepäeva ettevalmistamisel lõimisime erinevad keeled, õppeained ja vanuseastmed.

Algklasside emakeelepäev keskendus Leelo Tungla loomingule. Kauni käekirja konkursil kirjutasid I-III klass teksti eesti keeles, V-VI klass vene ja inglise keeles.
Põhikooli II ja III kooliaste näitas oma keeleteadmisi interaktiivses keelemängus. Seletati uusi sõnu, lahendati mõistatusi, kinnistati erinevaid huvitavaid fakte nii keelest kui kirjandusest. Parimad keeletundjad olid 5.b ja 7.a klass. Ajaloo tundides ette valmistatud rühmatöid Kristjan Jaak Petersoni aja elu-olust, kultuurist ja haridusest esitlesid 8.a klassi õpilased. 9.b kandis ette katkendi rahvusliku kirjanduse rajaja loomingust, sama klassi muusikaline etteaste oli nii eesti kui inglise keeles. Päevateemat toetasid kunstitundides valminud suuremõõtmelised illustratsioonid Kristjan Jaak Petersonist.

Loovust arendati erinevate keelte koostöös. 9.klassi õpilased koostasid kauneid eestikeelseid lauseid ja tõlkisid need vene, inglise, saksa ja itaalia keelde.5.-6.klass kirjutas luuletuste põhjal proosapalu.7.-9. klass selgitas välja parimad õigekirjas.

Vanemas kooliastmes keskendusime draamakirjandusele, luulele ja õigekirjale.10.ab kirjutas e-etteütluse, 9.b ja 10.ab osalevad Ott Arderi luuleõhtul. 12.klass läheb tõsisele probleemetendusele Nukuteatrisse.

Lõiminguprojekt arendas rühmatöö oskust, suurendas õpihuvi, tihendas ainetevahelist koostööd ja uuendas õpikeskkonda.
Ainult erinevaid emakeeli austades võime loota eesti keele kõnelejate juurdekasvule.


Kooli Rõõmu ja Õnne Festivalil säras 3.b klass

11. märtsil 2017 toimus Tallinna Ühisgümnaasiumis (TÜG) pealinna algklasside õpilaste lühinäidendite X Kooli Rõõmu ja Õnne festival „KRÕF“, kus esines 17 kollektiivi. Nende aastate jooksul on lavalaudadel üles astunud 47 Tallinna kooli 2190 õpilast. Festivali näitetruppe paremusjärjestusse ei panda. Aukirjaga tunnustati kõiki kollektiive ja toodi välja nende tugevad küljed. Iga esineja sai mälestuseks KRÕF-i logoga meene ja maiustusi. Sellel aastal juhtisid festivali AS Kalevi kommivabriku maskotid Mesikäpp ja Draakon.


Etendusi hindas žürii koosseisus festivali patroon Janno Põldma (filmioperaator ja –lavastaja), Kertu Vellerind (ehtekunstnik, kes kirjutas KRÕF-i jaoks 3 näidendit. millest üks sai 2013 peapreemia, Nele Viks (Rahvarinde Muuseumi projektijuht ja 2017 Vanalinna Päevade lasteala korraldaja) ja Aime Niidas (TÜG õppealajuhataja).
Peapreemia sai Tallinna Kristiine Gümnaasiumi 3.b klass näidendiga „Katkendid O.Lutsu „Kevadest“.(juhendaja õp Mare Pukk).

Parimaks näitlejaks valiti Oskar Greg Veski (Tallinna Kristiine Gümnaasium) Tootsi rolli osa eest estenduses „Katkendid O.Lutsu „Kevadest““.
Eripreemia sai Karl Erik Rüütli (Tallinna Kristiine Gümnaasium Tõnisson etenduses „Katkendeid O.Lutsu „Kevadest““
Eesti Kooliteatrite Riigifestivalile algklasside teatritruppide lõppvoor toimub 5.-6. mail Kolgal (Harjumaal), kuhu Tallinna Haridusamet saadab esindama Tallinna Kristiine Gümnaasiumi 3b klassi näidendiga „Katkendid O. Lutsu „Kevadest““ (juhendaja õp Mare Pukk).


Koolitoidu analüüs

Tallinna Haridusamet analüüsis ajavahemikul 23.01- 17.02 koolide lõunamenüüsid, et vaadelda 4 järjestikku tervet nädalat, mida eeldab määrus.

Hindamise alus: tulenevalt 15. jaanuari 2008 sotsiaalministri määrusest nr 8 “Tervisekaitsenõuded toitlustamisele koolieelses lasteasutuses ja koolis“ peab Tallinna Haridusamet tagama tasakaalustatud ja täisväärtusliku määrusele vastava koolitoidu kõigis munitsipaalkoolides.

Analüüsi põhjal 2017. aasta parimateks toitlustajateks on AS Tuleleek (11 kooli), OÜ Orfeum (8 kooli), OÜ Bramos (2 kooli) Koolitoitlustuse OÜ (9 kooli). Väga hea toitlustamine on ka toitlustajate KLP Toit (2 kooli), RK Teenindus (3kooli) ja Flosse OÜ (3 kooli) koolides.

Kokkuvõtet analüüsist saab lugeda SIIN


Vene keel võõrkeelena olümpiaadi Tallinna voor

Vene keel võõrkeelena olümpiaadil Tallinna piirkonnavoorus osalesid 10. klassist Daniil Ševaldaiev (õp. Julia Plekhanova), 11. klassist Kristo Toots ja Stiven Vatin (õp. Olga Izmailova) ja 12. klassist Kaisa Vilu (õp. Malle Ling). Olümpiaadi üldteemaks on „Merekultuur Eestis” ning piirkondliku vooru teema "Kas Eesti merekultuur on seotud Venemaa omaga?”. Kaisa Vilu saavutas I-II koha ning osaleb vabariiklikul vene keel võõrkeelena olümpiaadil 28. märts 2017. Õnnitleme!


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Login

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.