EST ENG RUS

 


     


Proto keskuse külastus

20. oktoobril käisid meie kooli entusiastlikud noored Proto keskuses õpilasesinduste koolituspäeval. Osaleti simulatsioonides "Tee oma hääl kuuldavaks" ning "Vaidleme selgeks". Lisaks toimusid erinevatel teemadel koolitused, näiteks kuidas esindada õpilasi, motivatsioon ja meeskonnatöö, kommunikatsioon ning ürituste korraldamine. Samuti toimus Eesti Väitlusseltsi koolitus argumenteerimise teemal, kus meie noored õppisid argumenteerima ja väitlema. Pauside ajal suhtlesime teiste koolide õpilasesindustega ning lõime uusi sidemeid. -Margaret 8.B


9. klasside õpilased said võimaluse osaleda NEXPO külastusprogrammis

9. klasside õpilased osalesid 14. novembril Rohetehnoloogia nädala raames NEXPO rohetehnoloogia messil.

NEXPO sõna puhul on mõeldud „next“ ehk järgmine ja „Expo“ ehk näitus ning NEXPO loojad on mõelnud selle nimetuse all tuleviku näitust, kus keskendutakse rohetehnoloogiate ja jätkusuutlikuse tutvustamisele.

Külastusprogramm nägi ette giidituuri messisalal ning koolitust Franz Malmsteni poolt. Giidituuril said õpilased teada, kuidas on võimalik toidujäätmetest toota energiat. Samuti tutvustasid Tallinna Tehnikaülikooli üliõpilased ning õppejõud seda, millega nad ülikoolis tegelevad. Õpilaste arvates oli külastusprogrammis osalemine huvitav ning avardas nende silmaringi.

Käthliin Järve


"Koidulauliku valgel" koolivoor

Noorte etluskonkursi „Koidulauliku valgel” koolivoor toimus 7. novembril.

Konkursil esitati lisaks Koidula loomepärandile ka teiste autorite loomingut. Tänavu tähistame Lydia Koidula 180. sünniaastapäeva ja konkursil esitati lisaks Koidula loomingule ka Henrik Visnapuu, Artur Alliksaare, Marie Underi, Kersti Merilaasi, Ellen Niidu ja Hando Runneli luulet.

Konkursil osalesid 5.-12. klasside õpilased. Palju õnne võitjatele!


Stiilinädal

Oktoobrikuu viimastel ja novembrikuu esimestel päevadel riietusime stiilselt. Kapist tuli välja otsida näiteks Halloweeni kostüümid, samuti retrostiilis rõivad ning ühel päeval oli kooli lubatud tulla lausa otse voodist öösärkides või pidžaamades. Reedel võis riietuda veidralt või otsida kapi põhjast välja otsida sinna unustatud kummalised riideesemed. Nagu piltidel näha, siis fantaasiast puudu ei tulnud. Aitäh kõigile osalejatele! 


TKG 105 Vilistlased koolitunnis

Käesoleva õppeaasta 13. veebruaril on meie kooli 105. sünnipäev. Tähtpäeva puhul toimuvad  aasta jooksul kõikides klassides kohtumised vilistlastega.

3. novembril olid 9.c klassi külalisteks 2020. aastal lõpetanud vilistlased Artur Pärg ja Aleksander Jänes, kes tutvustasid inseneriõpet Tehnika Kõrgkoolis ja Tallinna Tehnikaülikoolis. Lisaks näitasid lõpetanud inseneriõppega kaasnevaid vahetusprojektide ja praktika võimalusi. Meie koolist saadud baasteadmisi pidasid noormehed tehnikahariduse jaoks konkurentsivõimeliseks. Piltlikult tehti ka selgeks, miks valida pärast põhikooli edasiõppimise tee, mitte otse tööle minna.

Vilistlased kutsusid inseneeriat õppima kõiki, kel on uudishimu ja soovi midagi oma teadmiste ja oskustega meid ümbritsevas maailmas paremaks muuta.

Klassijuhataja Piret Vahtra


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Войти

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.