EST ENG RUS

 


     


Tähistasime isadepäeva

9. novembri õhtul ootasime isasid koos peredega kooli tähistama isadepäeva. Ürituse peakorraldajaks oli seekord õpilasesinduse asepresident Liis Anette Pant ning teised esinduse liikmed. Alustati muusikalise osaga aulas, kus muusikaõpetaja Heleni juhendamisel astusid lavale algklasside õpilased. Seejärel jaotati publik kaheks. Üks osa publikust jäi aulasse robootikaga tutvuma ning teine läks läbima erinevaid punkte, kus õpilased viisid läbi mänge või andsid ülesandeid. Pärast said seltskonnad osad vahetada.

Töötubasid juhendasid õpilasesinduse liikmed ja huvijuht Tuuli. Hannaly ja Marvini juures mängiti Aliast, Marii ja Margaret tekitasid segaduse pimedas ning lapsed ja vanemad pidid end pimedas kiirelt pikkuse järgi ritta saama, Mathilde ja Isabel viisid läbi sõnade äraarvamismängu, Liis Anette pani seltskonna täpsust viskama ning Tuuli juures sai paberlennukeid voltida ja vaadata, kelle lennuk suudab kõige pikema lennu teha.

Robootika osa eest vastutas peamiselt Sten ning roboteid aitasid tööle panna veel Sander Erik, Oskar, Steven, Oliver, Marek ja meie robootikaõpetaja Karmen. Suur tänu kõigile, kes osalesid! Samuti suur tänu tublidele õpilasesinduse liikmetele, õpetaja Karmenile ja Helenile, tänu kellele selline vahva üritus toimuma sai!

Pildid: Sander Erik Loodsalu

Tekst: Tuuli Särekanno (huvijuht)


Kohtumine isadepäeval

Seoses isadepäeva üritusega kohtusid 3.B ja 5.B klassi õpilased lapsevanem Egert Vandeliga. Ta on ka meie kooli vilistlane, kes lõpetas aastal 2000.

Ta töötab teadurina Tallinna Ülikoolis, eriala ökoloog ja järveuurija. Tal on ka doktorikraad. Egert Vandel rääkis õpilastele kuidas tekkisid järved. Teadlased võtavad sügavast järve põhjast setteproove ja saadud tulemuste põhjal hindavad järvede olukorda. Oma tööga on ta käinud Iirimaal, Ungaris, Soomes, Rootsis, Argentiinas, Prantsusmaal. Gruusiat külastades jäid nad mägedes lumetormi kätte, mis oli väga võimas. Õpilastele meeldis kohtumine, kus saadi järvedest palju uusi ja huvitavaid teadmisi juurde.

3.B klassijuhataja Mare Pukk


Fotografiska paelub sellega, et jätkusuutlikkus ei ole mitte moevool vaid elustiil

16.11 viibis 7c klass Fotografiska restoranis, kus toimus jätkusuutliku ja keskkonnahoidliku toiduvalmistamise töötuba. Restoran on tunnustatud Michelini rohelise tärniga gastronoomia ja jätkusuutlikkuse valdkonnas.

Toimus loeng, mille viis läbi Fotografiska peakokk Peeter Pihel eesmärgiga tõsta noorte teadlikkust jätkusuutlikust toidu valmistamisest, et vältida liigset äraviskamist. Pärast said õpilased õpitud teadmisi praktiliselt rakendada.

Oli tore ja meeldejääv üritus, aitäh.

Jana Kosk , Riina Neemela


6. klassid osalesid neljapäeval jäätmemajanduse nädala raames õppeprogrammis "Jäätmed ringlusesse"

Neljapäeval 16. novembril tuli jäätmemajanduse spetsialist Reet Kristian 6. klassidele läbi viima õppeprogrammi "Jäätmed ringlusesse".  Jäätmemajanduse nädalal keskendutakse sellel aastal pakenditele ja seetõttu oli tund keskendunud paljuski just pakendite sorteerimisele. 

Õpilased said kätt harjutada ise jäätmete sorteerimisega ning nägid, et kui jäätmeid õigesti sorteerida siis olmeprügisse (ehk prügisse, mida pole võimalik taaskasutada) palju prügi enam alles ei jäägi. Samuti said jalgpalli mängivad õpilased teada, et paljud  jalgpalli pluusid on toodetud just taaskasutatud plastmassist. 

Õpilaste arvates oli tund arendav ja huvitav.

Käthliin Järve

 


Kalaranna tänava muuseumid

Meie koolis on neljapäevadest saanud pannkoogipäevad, viimased kaks nädalat 3. c klassi jaoks ka muuseumipäevad.

Hingedepäeval külastasime PROTO avastustehast, kus osalesime haridusprogrammis „Leiutajaks sündinud“ ning pärast sai iseseisvalt tutvuda ning mängida püsiekspositsiooniga. PROTOS veetsime terve koolipäeva ning rõõmu ja avastamist jätkus kõigile.

Haridusprogrammi rahastas KIK, aitäh!

Mardipäeval osalesime Lennusadamas muuseumitunnis, mille teemaks oli meid ümbritsev Läänemeri ning saime kiiresti tutvuda ka Lennusadama meremuuseumiga, mis tekitas paljudes õpilastes huvi, et uuesti koos perega muuseumi avastama tulla.

Ka selles haridusprogrammis saime osaleda tasuta, sel korral saime toetust Tallinna linna Rohelise pealinna Läänemere kampaaniast, aitäh!

Üks päev koolimajast väljas avardab mitme koolipäeva jagu silmaringi ning õpetab ka, kuidas erinevates olukordades käituda.

Uusi põnevaid seiklus oodates

3.c ja klassijuhataja Karmen Aasma


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Войти

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.