EST ENG RUS

 


     


Kohtumine lastekirjanik Terje Homutov Giannikouga

Aasta 2022 on pühendatud raamatukogudele ja novembris on käima lükatud projekt „Kingi koolile raamat“. Selle raames külastas meie kooli lastekirjanik Terje Homutov Giannikou, kes on kirjutanud raamatu „Õnnelooma seiklused“. Raamat räägib pisikesest elurõõmsast tegelasest, kes üle kõige maailmas armastab küpsiseid süüa ning kes elab koos oma sõbra Mariga. Õnnelooma vaevab mõte, et Mari pole õnnelik ning nii ta asubki seiklema, et leida üles Mari õnn.

Õnnelooma ja Mari seiklustest kuulsid 2. klasside õpilased. Kohtumise lõpus kinkis kirjanik koolile enda kirjutatud raamatu ning kõikidele lastele Õnnelooma seikluste värviraamatu. Kuna kirjanik elab Kreekas, siis said 2.b klassi õpilased selgeks õppida ka mõned kreekakeelsed sõnad.

Lisaks on autor kirjutamas raamatu põhjal luulevormis lühinäidendit. 

Kohtumise organiseeris õpetaja Mare Pukk


Koolikotivaba päev ja Halloween

21. oktoobril toimus koolikotivaba päev. Võiks öelda, et õpilaste fantaasia oli imetlusväärne. Kes tuli kooli telgiga, kes kassi ronimispuuga. Nalja sai palju ning õpilased juba mõtlevad, mida järgmisel korral koolikoti asemel kasutada!

Teise veerandi esimesel koolipäeval tähistasime Halloweeni kostümeeritud päevaga ning tantsuvahetundidega. Piltidelt leiab kostüümid, mis paistsid juba kaugelt silma!

Koolis on tore!


Õppepäev Tallinna Euroopa Majas

7.oktoobril käis 8.c klass Euroopa Elamuskeskuse interaktiivses külastuskeskuses. Selles majas asuvad Euroopa Parlamendi büroo Eestis ja Euroopa Komisjoni Eesti esindus.

Saime  uusi teadmisi Euroopa Liidu kohta, vaatasime ELi ajalugu tutvustavat lühifilmi, arendasime mitmeid üldpädevusi ning mängisime kaasahaaravat matkemängu. Simulatsioonimängus jagunesid õpilased europarlamendi fraktsioonide töörühmadeks ja mängisid läbi  seaduse eelnõu muutmise etapid. Iga õpilane sai nimelise nutitelefoni, mille kaudu edastati tööjuhised, täiendav info ja interaktiivsed kohtumised europarlamendi juhtorganitega. Töörühmade juhid kaitsesid oma seisukohti kõnepuldis ja suures saalis said kõik hääletada seadusemuudatuse poolt või vastu.

Õppekäigu organiseeris õpetaja Piret Vahtra


Igal lapsel oma lill

Oktoobris toimusid Tallinna Kristiine Gümnaasiumis talgud „Igal lapsel oma lill“, mille eesmärgiks oli õpilaste huvi äratamine looduse vastu, kooliõue elurikkuse suurendamine ning paremate tingimuste loomine kevadistele tolmeldajatele. Teema aasta raames istutasid kõik koolipere liikmed kevadist õitsemist ootama jäädes kooli hoovi 2500 krookuse ning kirgaslille sibulat.

Istutustalgute idee ja korraldus Marko Veinbergs


Eesti Meistrivõistlused iluvõimlemise rühmkavades

29.10.22 toimusid Eesti Meistrivõistlused iluvõimlemise rühmkavades. Sellel aastal sai Eesti Meistriteks laste klassis võimlemisklubi Elegance rühm Tähekesed, kus võistles viie tüdruku seas ka meie kooli 4a klassi tüdruk Skai Vinkel. Skai on tegelenud iluvõimlemisega juba 4.aastasest alates. Sellest ajast alates on ta võitnud mitmeid individuaalvõistlusi, aga iluvõimlemise rühmakavades Eesti Meistri tiitli saavutas esmakordselt. Seekordseks vahendiks iluvõimlemise rühmkaval oli pall. Võit tuli väga ülekaalukalt ja tohutud treeningud tasusid ära.

 
Eesti Meistrivõistluste võidukava, kus Skai ka võistleb, saab vaadata siit: https://www.youtube.com/watch?v=_sIZl-3G6g4
 
 
Sport on võrratu! 
Tekst: Karin Vinkel

 


Tulevased sündmused:



______________________________
16.05 Perepäev
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek - piletid Fientast
16.00 avatakse uksed
16.30 juubelipingi avamine
17.00 kontsert
19.00-23.00 Risto Paiste bänd, oksjon/üllatused

19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.