EST ENG RUS

 


     


Kirjandus paneb tundma ja mõtlema

Kirjandus laseb sügavalt sisse vaadata inimesse ja aega ning nende omavahelisse seotusse, paneb kaasa elama, tundma ja mõtlema. Lisaks luulekonkurssidele ja luulekohvikule on tõendiks meie kooli luulelembusest  ka osavõtt vabariikliku õpilasetlejate Tallinna voorust 1.veebruaril Tallinna 32.Keskkoolis.

Meie kooli esindas edukalt Birgitta Reonda 10.klassist, kes luges Artur Alliksaare luulet ja Lydia Koidula proosat.

Edu edukale etlejale edaspidiseks!

Eesti keele õpetaja Piret Vahtra


7A klass käis Rahvusraamatukogus aardejahil

Eesti kirjanduse päeva puhul osales 7A klass Rahvusraamatukogu poolt korraldatud aardejahil. 

Õpilaste ülesandeks oli täita erinevaid ülesandeid. Näiteks pidi otsima erinevaid raamatute kategooriaid ja ajakirjade pealkirju, otsiti fakte ja luuletusi. Nuputamist ja riiulite vahel kõndimist tuli teha omajagu, kuid põnev jaht sai kõigil edukalt sooritatud. 

Õpilased said tutvuda praegu asenduspinnal oleva raamatukogu võimalustega. Raamatukogus saab lisaks lugemisele kuulata muusikat, kasutada arvutit või mängida lauamänge.

Suur tänu Rahvusraamatukogule toreda võimaluse eest!

Klassijuhataja Tuuli Särekanno

 


Eesti kirjanduse pidunädal

Eesti kirjanduse päev on igal aastal 30. jaanuaril. Selle  päeva riiklikuks tähtpäevaks ja lipupäevaks muutmisega väärtustatakse kirjandust. Uus riiklik tähtpäev on Anton Hansen Tammsaare sünniaastapäev.

Meie koolis on võimalik kirjandusteadmisi täiendada Tammsaare loomingule pühendatud lauamänguga. Kõik huvilised on oodatud raamatukokku seda uudistama.

2. ja 3. kooliastmele toimuvad sel nädalal kirjandusteemalised viktoriinid ja ainevõistlused.

Kutsume kõiki õpilasi virtuaalsele kohtumisele kirjanik Andrus Kivirähkiga täna, 29. jaanuaril ETV2 saates „Plekktrumm“.

Oma teadmisi luuletaja Doris Kareva kohta saate panna proovile Rahvusraamatukogu digiviktoriinis https://www.rara.ee/materjalid/doris-kareva/

Kirjanduslikku pidupäeva meile kõigile!

Eesti keele õpetaja Piret Vahtra


Edukas loovtööde kaitsmine

18. jaanuaril oli 8. klasside loovtööde kaitsmise esimene voor, mis oli harukordselt edukas. Loovtööd olid korrektselt vormistatud. Praktilised osad näitasid õpilaste aktiivset õpihuvi ja head koostööd juhendajatega. Ladusad ja ilmekad kaitsmiskõned väärisid kiidusõnu.

7. kaitsmisgrupi tööd olid tunnistuseks meie kooli õpilaste käsitööhuvist. Margaret Luberg esitles Iiri pitsi motiividega dekoratiivpatja, Sandra Öbenik heegeldatud kaisuloomi, Anni Leppmaa tööstusjääkidest kleiti. Paula Teesaar kasutas ära oma talu mett ja valmistas mesilasvahast küünlaid.

Loovtöö kui õppevorm on meie kooli õpilaste hulgas populaarne: avardab silmaringi, võimaldab tegelda meelisvaldkonnaga ja aitab arendada erinevaid pädevusi.

Õpetaja Piret Vahtra


Kehalise kasvatuse välitunnid

22.01.2024 - 29.03.2024
 
HINDAMISE KORD

Õpilane peab selle perioodi jooksul käima vähemalt 4x välitunnis. Juhul, kui õpilane ei saa tervislikel või mõnel muul põhjusel tundides osaleda, tuleb õpetajat sellest teavitada.
 
SPORTKEEGEL (Laki põik 4, Decora ehitusmaterjalid maja, Mustamäe keegel); 6.-9.klass; Arti Lindvest, Margus Luik.
Hind 3 € (1 tund). Sportkeegli tundidel on kindel graafik klasside kaupa.
 
JÄÄKEEGEL (Tondiraba jäähall, Varraku 14); 10.-11.klass; Angela Taro, Margus Luik.
Hind 7 € (2 tundi). Jääkeegli tundidel kindel graafik klasside kaupa.
 
UISUTAMINE (Harju tänaval ja Mustamäe uisupargis); 6.-11.klass; Angela Taro, Raina Luhakooder. Harju tänaval teisipäeviti ja Mustamäe uisupargis (Männi park, Keskuse 1) neljapäeviti. Laenutus 4,50 € (1 tund), isiklike uiskudega tasuta. Uisutamine teisipäeviti ja neljapäeviti kindla graafiku alusel klasside kaupa.
 
SUUSATAMINE (Nõmme Spordikeskus, Külmallika 15a); 6.-11.klass; Arti Lindvest, Margus Luik.
Suusalaenutus 3 €, isikliku suusavarustusega tasuta. Suusatamine reedeti 14.00 - 15.30 (sellel vahemikul tuleb tundi alustada), kestvus 1 tund.
 
Täpsem info uisutamise, jääkeegli ja sportkeegli kohta edastatakse õpilastele eKooli ja kajastatakse kehalise kasvatuse stendidel.

Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Login

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.