EST ENG RUS

 


     


Sportakrobaatika

7.-8. novembril toimusid Tallinna Meistrivõistlused sportakrobaatikas. On rõõm teatada, et meie kooli 7b klassi õpilane Sirelin Mhikelson saavutas esimese koha laste A-paariskavas,  tütarlaste paaride arvestuses ning  noorte A-klassi individuaalkavades. Ühtlasi sai Sirelin ka Tallinna Meistri tiitlid.

 


Koidulauliku luulekonkurss

Koidulauliku luulekonkursi koolivoor toimus meie koolis 13.novembril. 5.-8.klassi õpilased kandsid ette ühe vabalt valitud Lydia Koidula luuletuse. 9.klassid ja gümnaasium pidid tegema esinemisvaliku Merle Jäägeri loomingust. Etlejad nautisid hakkama saamise rõõmu ja esinemiskogemust, publik sai luuleelamuse ja kaaslaste tunnustamise võimaluse. Kõiki esinejaid  autasustati tänukirjaga, tublimad said kingituseks ka šokolaaditahvli.

Noorema astme parim oli Maribel Vääna 6.a klassist. Tunnustust väärisid Eliis Ränisoo 5.a, Arthur Aavik 5.b, Regiita Müür 6.a, Allar Liivlaid 8.a ja Triinu Tähe 8.b klassist.

Vanema kooliastme edukamad oli Marita Brigitta Mones 12.klassist ja Reijo Põllu 10.klassist. Köitva esinemise eest tõsteti esile Christine Gabriela Kiipus ja Patrick Tall 11.klassist ja Grete Paiste 12.klassist.


Luulekonkursi Tallinna linnavoorus 23.novembril esindavad meie kooli Maribel Vääna, Marita Brigitta Mones ja Reijo Põllu.


Tänuavaldus

 

Tahan edastada kogu südamest tänusõnad meie 2. klasside kehalise kasvatuse õpetajale, Tõnu Meosele, kes vaatamata kiirele koolielu tempole leidis aja ja korraldas toreda sportliku ürituse 2. klassidele. Ilus sügisilm, hästi ettevalmistatud ja põnevad spordialad tõid toredat vaheldust argisesse koolipäeva. Kiidusõnu jagus igale sportijale. Tublimad said pärjatud ka diplomitega. 

Viimasel ajal on palju räägitud laste liikumisaktiivsuse vähenemisest, seda enam teeb selline ettevõtmine suurt rõõmu. 



Tänades 2. klasside nimel 
Ilotana Haalen


Ettelugemispäev on austus raamatule

Lugemine on kunst ja selle valdamine on rikkus. Ettelugemine –see on kooslugemine, koosmõtlemine, ühtekuuluvustunne. Ettelugemispäeva traditsioon sai alguse 1994.aastast.


Selle aasta lugemispäeva “Muusika lasteraamatutes“ tähistati meie koolis 13.oktoobril.3.tunni ajal käisid iga klassi kaks paremat lugejat erinevates klassides  oma valitud tekste ette lugemas. Tänuks koolikaaslaste hooliv hinnang , šokolaadimedal ja päevakohane tänukiri.


Raamatuhuvi ja lugemisindu aitasid tõsta ka õpetajate teemakohased ettelugemised. Näiteks  Riina Neemela luges  katkendi  Arnole viiuli kinkimisest, taustaks katkend „Kevade“ filmist. Õpetaja Merike Vaarandi kandis ette oma kirjutatud mälestusloo koos „Luikede järve“ muusikaga. Erilise innu ja hoolega olid oma muusikateemalise lugemisvara üle vaadanud direktsiooniliikmed. Tiina Pall esitles oma kirjandusvalikut 10.klassis, Tiina Kerem jõudis lugema lausa viide erinevasse klassi.6.a klassile oli meeldivaks üllatuseks Anu Rannuse poolt  ettekantud Henno Käo „Kui ma oleksin lõõtspill“, sest õppealajuhatajal oli kaasas ka hästi vana ja haruldane lõõtspill. Lisaks kuulati eelmise nädala Viljandi pärimusmuusika ürituse lõõtsalugusid ja vaadati pilte nii noorema kui vanema põlvkonna lõõtspillimängijatest.


Ees on Eesti Lastekirjanduse Keskuses 15.oktoobril toimuv 4.klasside võistulugemine. Meie kooli esindab  4.b klassi õpilane Morris Nordmann. Soovime talle edu ja hoiame pöialt!


Täname ettelugejaid ja kirjandushuvilisi kuulajaid! Soovime kõigile lugemishetki, mil hall argipäev taandub vaimsete väärtuste ees!


Õpetajate päev

Reedel, 2. oktoobril tähistati Kristiine gümnaasiumis õpetajate päeva. Kolmanda tunni alguses muutusid kaheksakümnendate aastate poppmuusikuteks maskeerunud abituriendid õpetajateks ning jagasid tarkuseteri kooliperele.

Õpetajate päeval tunnustati allolevaid Kristiine gümnaasiumi õpetajaid

Eestimaa õpib ja tänab 2015
põhikooli õpetaja – Helina Metsalu

Tallinn tänab
Innovaatiline õpetaja 2015– Gerda Peets   
Noor õpetaja 2015– Liis Taras

Meie kooli tunnustamise statuutide nominendid on:

Innovaatiline õpetaja 2015
Anne Ly Sarapuu

Aasta õppija 2015
Aivar Kauge
 
Energiapomm  2015            
Piret Vahtra

Õpilase toetaja ja innustaja 2015   
Elo Orav
garderoobitädi Silva Visso

Aasta kolleeg 2015
Tiina Kerem

Tegus klassijuhataja 2015
Marika Danilson
Mare Pukk

Aasta üllataja 2015        
Kristel Jürgenson

Toetav kolleeg 2015        
Tuuli Urb

TKG mainekujundaja 2015 heategevusprojektide juhid
Helmi Kelle
Kai Rei
                 
Aasta tegu 2015    
Koolilaat

Koostööpartner 2015   
koolinõunik Signe Hohensee


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.