EST ENG RUS

 


     


Hoiame ja austame oma emakeelt

Eesti keele püsimine oleneb meie kõigi soovist oma emakeelt kõnelda, hoida ja austada.

Kristjan Jaak Petersoni sünnipäeval meenutasid emakeelepäeva tekkimise lugu luuletekstidega 9. ja 11. klassi õpilased õpetaja Helmi Kelle juhendamisel.

Emakeelepäevale pühendatud interaktiivse viktoriini küsimused  kolmele kooliastmele koostas õpetaja Liina Pärismaa. 5.-6. klasside  vanuserühmas võitis 5.a klass, 7.-8. klassidest olid tasavägiselt tublid 7.b, 7.d ja 8.b. Vanemas kooliastmes 1. koht 12. klass, 2. koht 10. klass ja 3. koht 9.a klass. Ka pealtvaatajatel oli õpetlik värskendada teadmisi eesti keele ajaloost, vanasõnadest ja erinevate grammatiliste vormide moodustamisest. 10.klass pani oma õigekirjaoskuse proovile e-etteütlust kirjutades. Emakeeletundides vaadati EKI keelekilde eesti sõnade seletustega tuntud näitlejate esituses ja kinnistati paronüümide teemat Rahvusraamatukogu digiviktoriini tehes. Algklassid panid vestibüülidesse välja oma traditsioonilise Kauni Käekirja konkursi tööd. Emakeelepäeva üritustest ootavad veel järge 8. ja 9.klasside kohtumised luuletajate Reijo Roosi ja Mirjam Parvega Tallinna Keskraamatukogus.

Iga päev eesti keelt väärtustades anname panuse oma emakeele püsimisse.

Kaunist emakeelepäeva meile kõigile!


Erasmus+ projekt "Code of Future Eco Friendly Robotics" kohtumine Poolas

Tallinna Kristiine Gümnaasiumi 11. klasside õpilased koos õpetajate Käthliin Järve ja Lauri Vilibertiga osalesid Erasmus+ projekti "Code of Future Eco Friendly Robotics " raames kohtumisel Poolas.
Projekti vältel keskendutakse STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) teadmiste omandamisele ja kinnistamisele ning samuti uutele kogemustele. Projektiga seoses on varasemalt toimunud mitmeid kohtumisi, kuid sel korral külastati Poolat.
Õpilased jaotati kohtumise esimesel päeval gruppidesse ning nende samade gruppidega tehti ühiseid ülesandeid terve nädala vältel. Õpilased lahendasid ülesandeid kasutades VEX IQ roboteid ja droone. Seeläbi oli õpilastel võimalik suhelda ja tutvuda üksteisega ning omavaheline suhtlus toimus inglise keeles.

Tutvusime Rzeszowi linna maa-aluste käikudega ning külastasime Bochnia sooalakaevandust ja Lancuti lossi. Samuti tutvustati noortele Rzeszowi linnas asuvat õhuseirejaama.

Täname Poola partnereid, et nad meid võõrustasid ning, et saime selle õppereisi jooksul häid kogemusi ja meeldivaid mälestusi!


Hea tulemus võrkpallivõistlustelt

Tallinna Kristiine Gümnaasium saavutas Tallinna XLI koolinoorte spordimängude meistrivõistlustel võrkpallis põhikooli noormeeste võistkondlikus arvestuses III koha.

Võistkonnas mängisid:

Steven Raul Lill 6D

Kert Hüvato 6D
Märten Hinno 6B
Johann Marten Holst 9B
Karl Erik Rüütli 9B
Karl Robert Kaup 9A
Jaagup Tõrs 9A
Georg Erik Rist 9D
Steven Raudsik 9C
Rico Helandro Puusild 9C

Juhendajad Arti Lindvest ja Margus Luik


Kunstiolümpiaad

Kunstiolümpiaadil osales meie kooli õpilane Marii Maide 8C klass, kes omistas piirkonnavoorus 8. koha.
Omaloominguline kunstitöö (kodus teostatud osaleja vahenditega) “Kuninglik mina!” ehk minu rokokoo stiilis autoportree. Tehnika: Maal, kromaatiline. Formaat: A3. Juhendaja Epp Korp. 


Kullo Lastegaleriis meie kooli kunsti- ja käsitöönäitus

Veel selle nädala lõpuni saab teiste koolide hulgas näha ka meie õpilaste kunsti- ja käsitööd. Näitus on avatud Kullo Kunstigaleriis Tallinna Vanalinnas. Olete oodatud külastama!

Juhendajad Riina Neemela ja Epp Korp


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.