EST ENG RUS

 


     


Ukraina tantsuga uude aastasse

Eelmise poolaasta viimasel koolipäeval osales 8.c klass VAT teatri haridusprogrammis. Toimus ukraina tantsu töötuba, mille viis läbi ukrainlannast pagulane Larysa Chernova. Endine baleriin ja repetiitor tutvustas ukraina rahvariideid, erinevaid tantsustiile, populaarsemaid tantse. Töötoa teises pooles saime proovida ukraina tantsude põhiliikumisi. Ukraina tantsude hoogne tempo ja suur füüsiline koormus aitavad paremini mõista selle rahvuse sitkust, vastupidavust ja võitlejahinge.

Haridusprogrammi tõlkis kooli psühholoog Ivan Prihhodko.

Klassijuhataja Piret Vahtra


Jõulud

Jõulueelsed päevad olid koolis kiired ning põnevad, sest toimumas oli palju põnevat!

Esmaspäeval toimusid algklassidele advendikontserdid, kus õpilased esitasid vahvaid jõululaule. Kontserdi üllatusesinejaks oli meie muusika õpetaja Helen Lember ise, kes esitas itaaliakeelse laulu "Caro Mio Ben". Helen õpib klassikalist laulmist ning tema lauluhääl on tõesti võrratu!

Teisipäeval toimus aastalõpu suursündmus - Jõulumess. Kõik õpilased said osa millestki tõeliselt erilisest! Üritus algas töötubadega ning iga õpilane pidi osalema vähemalt kahes õpitoas. Valikus oli näiteks vahvate keemiakatsete töötuba, valmistati seepi, loeti kauneid luuletusi, lauldi toredaid jõululaule ning karaoket, saadi teada vanade jõulukommete kohta, kuulati venekeelseid laule ning tehti jõulukaarte, mängiti matemaatika mänge ning õpiti trikke, meisterdati jõuluehteid, tantsiti ja peeti maha üks kabevõistlus. Väiksemaid aga ootasid kooliõuel kaks hobust, kellega soovijad ratsutada said.

Pärast töötubasid algas jõululaat, huvilaat ning aulas toimusid etteasted ning vaadati koos õpilaste endi poolt tehtud lühifilme säästmise ning loodushoiu kohta. Huvilaadal esitlesid õpilased loovtööde ning uurimistöö käigus valminud projekte. Päeva lõpetasid 6. klassid, kes olid õppinud selgeks inglise keelsed näidendid. 

Jõulumessi raames toimus lisaks heategevuslik õnneloos ning koguti annetusi. Soovisime toetada heategevusfondi "Minu unistuste päev". Õnneloosiks said soovijad ise auhindu tuua. Kokku sai tõesti põnev valik! Toodi raamatuid, tasse, (kuuse)ehteid, joonistustarbeid, märkmikke, maiustusi, jne. Lisaks tegid õpilased annetusi ka oma laadatuludest. Hetkeseisuga kogunes kokku veidi vähem 400 eurot, kuid ilmselt summa suureneb. 

Kolmapäeval toimusid algklasside jõulupeod, kus jõuluvana jagas ka kingitusi.

Suur tänu kõigile õpetajatele ja õpilastele toredate päevade eest! Täname ka neid, kes osalesid heategevuskampaanias! Kõigile häid pühi!


Õpilased Trefoili Spordiklubis

Sellel õppeaastal on õpilastele lisandunud võimalus katsetada põnevaid spordialasid erinevates spordiklubides. Piltidel on õpilased batuutidel õppimas saltosid ja teisi trikke.  Projekti koordinaatorid on õpetaja Angela Taro ja Raina Luhakooder


JÕULUMESS

Järgmisel nädalal saab toimuma suur Jõulumess! Osalema on oodatud ka lapsevanemad!


Luulekohvik

Advendiaeg on hinge vaatamise aeg, mil tunded ja salamõtted saavad luuleks ja muusikaks.

6.detsembril taaselustasime pärast koroonaaja pausi luulekohviku traditsiooni. Luulehommikul esitasid 9., 11. ja 12.klasside õpilased erinevate autorite sõnaloomingut. Oma loodud luulet esitlesid  koolikaaslastele Birgitta Reonda 9.c ja Richard Jerbach 11.klassist. Sõnalised etteasted vaheldusid klarneti-, saksofoni- ja klaveripaladega.

Luulekavad aitasid ette valmistada Helmi Kelle, Marika Ritso ja Piret Vahtra. Muusikalisi etteasteid kureeris Gert-Ott Kuldpärg.

Täname kõiki esinejaid ning soovime rahulikku jõuluootust luule ja muusikaga.

Tekst: Piret Vahtra


Tulevased sündmused:



______________________________
16.05 Perepäev
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek - piletid Fientast
16.00 avatakse uksed
16.30 juubelipingi avamine
17.00 kontsert
19.00-23.00 Risto Paiste bänd, oksjon/üllatused

19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.